Välkommen till Shogun Halmstads webbsida

Välkommen att börja träna med oss!

Terminsstart jujitsu 18/1 2023 och iaido 22/1 2023.
 

Vi har löpande intagning hela terminen och ingen anmäla krävs, utan det är bara att dyka upp på träningen. Ingen speciell klädsel krävs men vi rekommenderar mjuka kläder för både iaido och jujutsu men även med långa ärmar och långa ben för jujitsuträningen.

 

I föreningen Shogun Jujitsu Halmstad får du möjligheten att lära dig och träna självförsvarssystemet Shogun Jujitsu. I föreningen kan den som vill även ta chansen att träna Iaido. Iaido utövas med det japanska svärdet, katana, enligt samurajernas sätt. All träning sker på individnivå och du bestämmer själv i vilken takt du vill utvecklas. Shogun Jujitsu, som från början är framtagen som ett militärt handgemängssystem har anpassats för ett civilt bruk enligt svensk lagstiftning. Denna kampkonst passar alla, gammal som ung, kvinna eller man. Träningen i Jujitsu och Iaido kan göras för att öka sitt fysiska välbefinnande men även för att utvecklas mentalt. Vill du känna dig tryggare ute på gatorna är Shogun Jujitsu ett system som passar utmärkt för detta ändamål, där teknikerna ska kunna utföras i civila kläder utan förberedande stretching. Detta innebär att det inte finns några onödiga flashiga rörelser och kräver således inte att utövaren är vare sig vig eller stark.

 

Vilka kan träna?

Det finns en vuxengrupp/ungdomsgrupp och en barngrupp i Jujitsu. Barnen bör vara minst 8-10 år beroende på mognad. I vuxengruppen deltar alla som fyllt 15 år. 

I Iaido ställs lite högre krav på ansvaret hos utövaren då det tränas med svärd, vilket innebär att den som tränar detta ska ha fyllt 15 år.

Var och när?

Träning i jujitsu och iaido bedrivs i Halmstad Arena i kampsportslokalerna C2 och C3. Jujitsu, tränar barn och vuxna på onsdagar och Iaido utövas på söndagar. Terminen startar i januari och i augusti men intag av nybörjare görs löpande. Med andra ord, har ni lust att prova på dessa två kamparter är ni välkomna när som helst. 

Webbsidan är senast uppdaterad 2022-11-19


  Webbansvarig Linda Ednarsson  

Nyheter

West Sweden Summer Seminar 2013

30.06.2013 20:44
Äntligen en chans att få möta och lära av Sensei Ishido av åttonde dan (den högst graderade...
<< 1 | 2 | 3 | 4

Kommande Evenemang

Årsmöte 2023

19.11.2022 19:00
Den 19:e mars 2023 är det dags för Shogun Halmstads årsmöte kl.16. Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 19:e februari 2023. Välkomna!

Börja träna Jujitsu

19.11.2022 18:05
Är du sugen på att lära dig självförsvar? Då är du välkommen till oss och testa på Shogun Jujitsu, ett självförsvar som ursprungligen var utvecklat...

Börja träna iaido

19.11.2022 16:00
Är du intresserad av japanska traditioner och i synnerhet samurajen? Vill du komma och prova på att träna som samurajerna gjorde? Är du intresserad...

Gradering Jujitsu 10:e december

26.05.2021 10:00
Som ni säkert känner till har man i de flesta kampsporter med asiatiskt ursprung delmål för träningen i form av olika bältesfärger som anger...